Bondskruidje nr.1 - 2017

Waasmunster

Tijdschrift nr. 1 – 2017

Beste leden,

We wensen voor jullie allemaal

Dat dit nieuwe jaar

Rijk mag zijn aan

 Mooie dagen

 En veel liefde, voorspoed

En geluk mag dragen .

Het Bondsteam

Prijsvraag : win je lidgeld  (40 €) terug

In de toekomst wensen we u beter te informeren over onze activiteiten.

Daar we emailadressen zoeken van onze leden, willen we een lijst     aanleggen. Stuur ons gewoon een mailtje met de vermelding “IK WIL WINNEN”. Onder de ingezonden mailtjes wordt een winnaar getrokken. Die wint zijn lidgeld terug, dus 40 € op de spaarkaart.

Stuur je mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Doe dit wel vóór 15 februari 2017

Oplossing vorige prijsvraag :

Op vertoon van je lidkaart kon je gratis binnen op het Energie en Bouw weekend

in Heusden-Zolder.

Winnaar is Mevr. Rita Braem uit Sombeke.

Neem contact op met Brenda Maes Durmedal 16   052/46 34 16

Sporthappening

Op vrijdag 27 januari ’17 in

GC Hoogendonck om 19 uur.

Op de sporthappening worden de kampioenen en sportprijzen van de gemeente gehuldigd. Het totaalprogramma start om 19 uur.

Gemeentelijk quiztornooi

op vrijdag 3 februari 2017

in  GC  Hoogendonck

om 19 uur

Al enkele jaren doet onze ploeg het schitterend.

Kom duimen voor hen! We wensen hen veel succes toe!

Je kan ook deelnemen aan de zaalquiz en zo een mooie prijs in de wacht slepen.

Bestuursverkiezingen  begin maart.

Om de 6 jaar wordt  er een nieuw bestuur verkozen voor onze plaatselijke afdeling. Ieder lid van de Gezinsbond mag zich kandidaat stellen om een functie waar te nemen en zo onze ploeg komen versterken.

Denk je na over wat vrijwilligerswerk, neem dan contact op

met iemand van ons huidig bestuur. Zie de lijst op de rugzijde van ons jaarprogramma.

Bezoek aan de Brouwerij

’t Kroontje

in Denderbelle

op zaterdag 18 februari 2017

De ambachtelijke brouwerij ’ t Kroontje uit Denderbelle brengt met Rebelle een nieuw biertje op de markt.

Deze jonge brouwerij, opgericht in 2011, brengen we een bezoek, krijgen aldaar een rondleiding  van 45 minuten  en eindigen met een proeverij

vergezeld van een bierplank met kaas, salami en kop.

Samenkomen op de parking Blauwendael om 14.20 uur, we rijden carpoolend naar Denderbelle.

Adres : Hogebrug 62

             9280 Denderbelle

Deelname :

leden Gezinsbond : 6 €

niet-leden : 10 €

Inschrijven bij : Myriam Verberckmoes 052/461359

Marijke Verlent : 052/46 22 44  dit vóór 10 februari 2017

Gosa

Intergewestelijke prijskaarting 2016

Bieden en Whisten

dinsdag 7 maart 2017

 

in Belsele in het parochiehuis (achter de kerk)

Inschrijven van 13.00 uur tot 13.30 uur. Loten voor maat.

Inleg 1,5 € en … iedereen prijs

Einde voorzien rond 17.30 uur

DRINGEND BERICHT

NIEUWE COÖRDINATOR GEZOCHT

VOOR DE KINDEROPPASDIENST

Beste leden van onze afdeling

We zijn koortsachtig op zoek naar een vrijwilliger die de goede werking voor de kinderoppasdienst op zich wil nemen. De huidige coördinator, Duphine, wil na 4 jaar inzet voor de Kinderoppasdienst graag haar taak doorgeven aan een van onze leden,  daarom zoeken we een opvolger, het liefst tegen 1 februari 2017.  De kinderoppasdienst is zeer belangrijk in de dienstverlening van de Gezinsbond; dankzij Duphine draait de dienst in onze afdeling bijzonder goed: er zijn heel wat gezinnen die op onze dienst beroep doen om een avondje weg te kunnen. We willen deze dienst zeker blijven aanbieden.

We verwachten van de coördinator vooral dat hij/zij ouders en kinderoppassers te woord te staan en hen wegwijs maakt in de werking van de kinderoppasdienst. Dat betekent natuurlijk niet dat je zeven dagen op zeven de klok rond beschikbaar bent: je bepaalt zelf wanneer je bereikbaar kunt zijn. De afdeling heeft een webtoepassing ter beschikking die je voor de kinderoppasdienst kunt gebruiken en die een aantal praktische zaken regelt. De communicatie met de oppassers en uitleg geven aan nieuwe gezinnen is echter nog steeds mensenwerk. Nauwgezetheid en assertiviteit zijn voor de coördinator nuttige eigenschappen.

De coördinator maakt deel uit van het afdelingsbestuur; dat komt neer op een paar vergaderingen per jaar, maar onze bestuursleden houden tussendoor wel contact met elkaar zonder dat er daarom vergaderd wordt.De Gezinsbond ondersteunt je ten volle bij de opstart en geeft je tijd om je in te werken. Later krijg je ook opleidingen specifiek voor de coördinatoren van de kinderoppasdienst. Ook in de afdeling zullen we je met raad en daad bijstaan.      Geïnteresseerd?

Neem gerust contact op met Patrick Moens, 052 46 22 44

Wij, de ouders, de kinderen en de oppassers zullen je zeer dankbaar zijn!

Het bestuur van de afdeling Waasmunster

Leesclub  :  woensdag 8 maart 2017

om 20 uur

in de Gemeentelijke Bibliotheek

In samenwerking met Markant en Davidsfonds.

Begeleid door Mevr. Lieve Van Cleemput.

Deelname : 3€

We lezen en bespreken het boek :

“Het tumult van de tijd” is de eerste roman van Julian Barnes sinds het Booker Prize-winnende “Alsof het voorbij is”. In die nieuwe roman focust Barnes op de problemen die componist Dmitri Sjostakovitsj ondervond met het totalitaire Sovjetregime van Stalin en Chroetsjov. Barnes kleurt historische feiten vrij in, wat de roman tot een “fictionele biografie” maakt. De dunne lijn tussen feit en fictie en het conflict tussen kunst en macht zijn alvast stof voor discussie in de leesgroep! “Het tumult van de tijd” door Julian Barnes

 

Eind jaren dertig staat een jonge man – aanstormende componist, toegewijde huisvader – met een ingepakt koffertje bij de lift van een flatgebouw in Leningrad. Hij wacht er de hele nacht, nachtenlang, in de overtuiging dat hij opgepakt zal worden en afgevoerd naar het Grote Huis. Geen enkele beroemdheid die hij in de afgelopen tien jaar heeft ontmoet, kan hem nu helpen. En weinig mensen die naar het Grote Huis worden afgevoerd, komen ooit terug. Aldus begint de eerste roman van Julian Barnes sinds zijn met de Man Booker Prize bekroonde Alsof het voorbij is. Een verhaal over de botsing tussen Kunst en Macht, en de compromissen die een kunstenaar moet aangaan om zijn stempel op de wereld te drukken – dit allemaal aan de hand van de fictionele biografie van een van de grootste componisten van de twintigste eeuw, Dmitri Sjostakovitsj. 'Het tumult van de tijd' is wel Barnes’ meest diepgaande werk tot nu toe, het werk van een literaire grootmeester.

 

 

zaterdag 11maart  om 8 uur kan je inschrijven voor een stand op de Tweedehandsbeurs

van zondag 9 april 2017

Gezinsbondwaasmunster.be

De activiteiten en dienstverlening van Gezinsbond afdeling Waasmunster worden met veel goesting georganiseerd door onze enthousiaste vrijwilligersploeg.

Natuurlijk zijn helpende handen altijd welkom!

Heb jij interesse om samen met ons activiteiten op poten te zetten voor gezinnen uit de buurt?

Ben je een ware organisator, leg je graag nieuwe contacten,

hou je de sfeer erin of heb je een zesde zintuig voor promotie?

Weet je veel van internet en computers, ben je een administratief wonder of wil je activiteiten voor gezinnen en kinderen op touw zetten?

Of heb jij nog andere talenten?

Contacteer ons, en dan bekijken we samen hoe jij onze ploeg kan versterken .

Tot gauw!

Contacteer ons via Patrick Moens 052/46 22 44 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

v.u. M. Verberckmoes  Dorushoeksken 18  9250 Waasmunster

“Het tumult van de tijd” is de eerste roman van Julian Barnes sinds het Booker Prize-winnende “Alsof het voorbij is”. In die nieuwe roman focust Barnes op de problemen die componist Dmitri Sjostakovitsj ondervond met het totalitaire Sovjetregime van Stalin en Chroetsjov. Barnes kleurt historische feiten vrij in, wat de roman tot een “fictionele biografie” maakt. De dunne lijn tussen feit en fictie en het conflict tussen kunst en macht zijn alvast stof voor discussie in de leesgroep!