Bondskruidje nr. 3 - 2017

Waasmunster                                 

Tijdschrift nr. 3 – 2017

Leesclub op woensdag  10 mei 2017

om 20 uur in de Bib

In samenwerking met Markant en Davidsfonds

Begeleid door Mevr. Lieve Van Cleemput

Deelname : € 3

We lezen het boek : “Nooit meer slapen”van WF Hermans

Samenvatting

Nooit meer slapen is het meesterlijke verhaal van de jonge geoloog Alfred Issendorf, die in het moerassige noorden van Noorwegen onderzoek wil verrichten om de hypothese van zijn leermeester en promotor Sibbelee te staven. Issendorf is ambitieus: hij hoopt dat hem op deze reis iets groots te wachten staat, dat zijn naam aan een belangrijk wetenschappelijk feit zal worden verbonden. Deze ambitie hangt samen met het verlangen het werk van zijn vader, die door een ongeluk tijdens een onderzoekstocht om het leven kwam, te voltooien. Nooit meer slapen is een grootse roman over grote dromen.

Recensie

Klassieke roman, die wel als Hermans' beste werk geldt. De geologiestudent Alfred gaat voor 'veldonderzoek' naar Noorwegen. De foto's van een onherbergzaam gebied blijken zoek te zijn of te worden achtergehouden. Samen met drie Noren gaat hij toch op expeditie. Tijdens de tocht wordt hij geplaagd door zwermen muggen. Bovendien kan hij door de nooit ondergaande zon niet slapen. Halverwege de reis ontdekt hij dat een reisgenoot de door hem gezochte foto's bij zich

draagt. De tocht verloopt dramatisch: een van de jongens verongelukt. Het doet Alfred denken aan zijn vader die ook tijdens een expeditie het leven liet. Zijn motivatie om de verschrikkingen van een expeditie te weerstaan is het overtreffen van zijn vader.  Tevergeefs, want hij komt zonder wetenschappelijk resultaat terug. (Biblion recensie, H. Renders)


  

Zin om fit te blijven

of iets fitter te worden?   voor 50- plussers spierversterkende oefeningen op donderdag

van 14.00 tot 15.00 Sportzaal Hoogendonck.


voor tieners en dames Figuur training, BBB op zaterdag

 van 9.00 tot 10.00 turnzaal Gemeenteschool centrum


voor heren algemene conditie en balspelen op dinsdag

van 21.00 tot 22.00 turnzaal Gemeenteschool  

Inl. Dames 052 46 22 44          Inl. Heren  052 55 07 23

Gosa  : gewestreis

 

 

Bezoek aan het gezellige stadje DELFT

op woensdag 17 mei 2017

Programma:

* Onthaal met koffie of thee met gebak

* Aansluitend geleid bezoek aan de Porcelyne Fles (fabricatie

Van Delfts Blauw voorwerpen)

* Middagmaal : 3- gangen menu

* Namiddag : Boottocht op de kanalen van Delft (1 uur)

* Aansluitend : vrije tijd in Delft (winkelen of een terrasje of een kleinigheid eten)

Prijs  : € 57 voor leden        € 63 voor niet-leden

In deze prijs is begrepen : vervoer met luxe autocar, btw en baantaksen, het ganse programma met gidsen, maaltijden en bezoeken. Dranken NIET inbegrepen.

Inschrijven bij Irène De Cock vóór 3 mei 2017

Betalen op reknr. BE18 4440 5134 0165

Vermeld naam en voornaam

Alvast een leerrijke en ontspannende dag!

Ledenvoordelen

Afbeelding

Inhoudszone (1)

Als lid van de Gezinsbond kan je genieten van heel wat kortingen en voordelen. Kortingen op aankopen, uitstapjes, energie en telefonie en op activiteiten in jouw buurt. Het aanbod is even groot als verrassend.

Bij tal van handelaars en spaarpartners in Vlaanderen en Brussel krijg je spaarkorting in je online portemonnee. Bij je plaatselijke afgevaardigde kan je ook bioscoopcheques, gsm-kaarten, NMBS-passen en Lijnkaarten kopen met spaarkorting. Van zodra je 10 euro bij elkaar gespaard hebt, kan je betalen met je lidkaart en  besparen op je aankopen. Je online portemonnee kan je raadplegen via mijn gezinsbond.

Als lid kan je ook genieten van kortingen bij musicals, op tentoonstellingen, in musea en attractieparken. Raadpleeg regelmatig de activiteiten met korting en blijf op de hoogte van het aanbod.

Doe een beroep op een kinderoppasdienst in jouw buurt of bezoek een van onze tweedehandsbeurzen. We reiken ook kortingskaarten openbaar vervoer uit aan gezinnen met drie of meer kinderen.